VirtueMart bejeletkezés/ vásárlás gond

VirtueMart bejeletkezés/ vásárlás gond

HozzászólásSzerző: tabyster » 2009.11.27. 18:32

Tisztelt fórumozók!

Igaz új vagyok ezen a fórumon, de nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg eddig is, a joomlával pár hónapja kezdtem el foglalkozni, nagyon tetszik, nagyon jó rendszer. De akadt egy kis problémám és sürgős segítséget kérnék tőletek. A weblap amit készítek webáruház is lesz egyben. Íme: http://www.szerszamker.hu
A probléma a következő, az alaprendszer és a VM már korábban fent volt, bekonfiguráltam a templatét átalakítottam stb.. A gondot a nagy mennyiségű adat feltöltés jelentette, de megoldottam css improvireddel, és ezután is ezt akarom használni. Eddig szépen ment a vásárlás meg minden. 4 nappal ezelőtt, hogy a kereső optimalizálást is valamilyen módon próbálgassam, feltettem az Arito joomsef-et, kár volt, az oldal elszállt, de a htacces file felülírás megoldotta a dolgot, azonnal le is szedtem. Majd kértem egy a google webmestertől egy kódot ami először a google verify, és a Google Analytics Tracking Module-al akartam kezelni, mindent itt olvastam a fórumon, a verify volt a jó. De mind a kettő fent van még. Alap rendszer ki lett egészítve, sitemap-al, JCE szövegszerkesztővel, pocagalleryvel. Az ominózus Arito-s eset után ellenőriztem minden jól működik-e. Be lett kapcsolva a kerső barát URL használata globális beállításokban, de ekkor nem ment a webáruház, azaz bármire kattintott a felhasználó, termékeke kersés stb, csak a címlap jött be, erre kikapcsoltam és jó lett. De ekkor jött a gond a VM-el, nem tudom, hogy egymáshoz köze van-e a kettőnek, vagy másnak ezért írtam le. Kérlek titeket próbáljatok vásárolni valamit, nyugalom az oldal és a vásárlás még nem éles! Valakinek menni fog valakinek nem. Két eset van és a gondok:
1. Ha a VM felhasználó beléptetését használom, (felhasznév, jelszó) ami eddig szó nélkül ment, most előfordul az, hogy belépés után, ha az ember a címlapra kattol, akkor továbbra is bejelentkezve lesz, de a VM ominózus modulja, nem azt írja ki, hogy be vagyok jelentkezve, hanem megint várja a felhasz nevet és jelszót, kilépni csak többszöri frissítés után lehet, vagy adminisztrátori felületről, akkor jelenik meg a kilépés gomb. Ha kilépek, akkor szépen fehér háttér, és csak újra töltés esetén lép címlapra vissza. Ha ezek után megint be akarok lépni akkor invalied tokon hibát kapom... nem értem eddig nem vol ez :| !
2. Gondoltam egyet, és a VM felhasználó kezelőjét elrejtettem, a joomla alap rendszer beli felhasználó regisztrációs modult kapcsoltam be, mos is az van. Szépe megy a regisztráció, de előfordul a kidobás itt is. De a fő gond. A vásárló megpakolja a kosarát áruval, jelzem itt is hol kiírja, a felugró ablakban, hogy a termék a kosárba került tovább, vagy kassza, hol nem. Amikor a vásárló eljut addig, míg megadja a szállítási információkat cím stb.. és véglegesítené a vásárlást akkor valakinek itt simán megy valaki, pedig azt mondja, hogy a rendszer nem engedi tovább mert nincs termék a kosárban, holott ha visszalép mondjuk egyel, pl fizetés akkor még ott van, nem értem ilyen nem fordult elő eddig.

Kérlek titeket segítsetek, mert nagyon sok munkám van benne, és december közepén pedig megkezdeném a nagy mennyiségű adat feltöltését a VM-be 17ezer termék. De így fölösleges, ha nem megy. Mi lehet a gond? Megoldaná a VM újra telepítése, mit rontottam el? Az alaprendszert ugye nem kell újra telepíteni? Januárra működni-e kellene a lapnak. Nagyon fontos lenne, segítsetek!

Előre is köszönöm.
Üdv
tabyster

Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: VirtueMart gond!! Help

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2009.11.29. 16:56

Nekem is jelentkezett egy érdekes gond a virtuemarttal.
Friss telepítésű joomla(1.5.15) és virtuemart(1.1.4).
Bejelentkezem, ki is írja, hogy üdv csabi, kiválasztom a terméket és klikkelek a kosár gombra megjelenik a kosár és tartalma viszont innen a pénztárba nem enged tovább, mondván, hogy "Ön még nem regisztrált vevő, kérem regisztráljon!".

Mondom annyi baj legyen, kitöltöm az adatokat, majd a regisztráció küldésére kattintva semmi nem történik, visszadob a kezdő oldalra, persze be vagyok jelentkezve!

Nem lehet ez a virtuemart login modul hibája?

Ha bejelentkezek, megjelenik a belépés modulban(virtuemart_login_module) a fiók karbantartása menüpont(ami ugye előtte nincs, mert nem vagyok bejelentkezve), de ha rákattintok kiírja, hogy előbb be kell jelentkezni!

Megőrült ez a virtuemart és már én is oda kerülök!
csabi710

Adott: 26 köszönetet
Kapott: 144 köszönetet

Re: VirtueMart gond!! Help

HozzászólásSzerző: tabyster » 2009.11.29. 17:58

Üdv megint!

Kicsit eltűntem egyéb okok miatt. Szóval másnak is baja van a virtuemarttal. Érdekes a hiba. Lehetséges, hogy a login modul nem oké?
Visszatérve az én gondomra.
Bejön a lap kéri az adatokat, beírtam mi a felhasz nevet és jelszót is, majd belépés. Ekkor:

A munkamenete lejárt. Kérjük, hogy lépjen be ismét.

Regisztráltak területe
Üdvözöljük webhelyünk regisztrált felhasználóinak területén.

Ezután viszont szó nélkül beenged és minden megy vásárlás adatmódosítás, ha kilépek akkor más felhasz névvel ugyan csak oké.
Az oldal tetű lassú, feltűnt a cégvezetőnek is elgondolkozik mediacenteren. Alkol elvileg minden oké?! Cache kilőve és cookik kilőve és ez lett volna a hiba?

Ámbár megint bezártam a lapot majd megint megnyitottam, és a szokásos invalied token üzenet várt belépéskor. Gyönyörű :)
tabyster

Re: VirtueMart bejeletkezés/ vásárlás gond

HozzászólásSzerző: speci » 2009.11.29. 19:25

mivel 1 kicsit "beszennyeztük" az eredeti topikot, így nyitottam neki újat. most már csak tényleg a témához szorosan kapcsolódó észrevételek, javaslatokat írjuk/ írjátok ide.

szóval, a lényeg, amit eddig csináltunk:

- Joomla! frissítése 1.5.14-ről 1.5.15-re
- VirtueMart újratelepítése ( 1.1.0 ->1.1.1 ->1.1.2 ->1.1.4)
- CACHE könyvtár csak olvashatóvá tétele
- ArtioSef eltávolítása

lényeges változás az után lett, hogy CACHE könyvtár jogai meg lettek változtatva. ez nem jelenti azt, hogy konkrétan ez volt e a hiba. viszont azóta lehet bejelentkezni, illetve vásárolni is. még1x: biztosra nem állítom, hogy megszűnt a hiba!

amire még figyelmesek lettünk közben: invalid token. de szerintem a 2 nem kapcsolódik össze.
konkrétan nem fognám a Joomla! 1.5.15 hibájára, de benne van ez is. illetve a sablonkezelés is lehet.

az biztos, hogy a szolgáltató kicsit lassú, és volt, hogy több órára le is állt, minden figyelmeztetés nélkül. viszont ingyenes a szolgáltatás. :)

lényegében ezek lettek kitárgyalva, csak hosszabban.

megjegyzésként: 1 régebbi Joomla! verzióval én még kipróbálnám (pl. .1.5.7), illetve 1 másik megbízható, fizetős tárhelyre költözés.
Mielőtt bármit módosítasz: Biztonsági Mentés Kötelező!
speci

Adott: 16 köszönetet
Kapott: 101 köszönetet

HozzászólásSzerző: speci » 2009.11.29. 22:21

közben gondolkodtam, és egyre jobban a Joomla! hibájára gyanakszom.
a VM loginja nem lehet, mert az alap Joomla! bejelentkezésnél is meg van ez a dolog.
esetleg azt is ki kellene próbálni, hogy a VM -et leszedni teljesen (esetleg 1 új Joomla! telepítést is),
és úgy próbálgatni ki-belépni. minden mást maradjon (sablon, modulok).
speci

HozzászólásSzerző: speci » 2009.11.30. 13:52

csak nem hagy nyugodni a dolog. :)
lehet, hogy mégis a VM login a baj forrása?
arra gondoltam, hogy tiltsátok le a modulkezelőben a VM logint. csak a sima alap, a Joomla! login legyen engedélyezve.
az is jó, mert ha nem vagy regisztrált még a VM-ben, akkor úgy is kérni fogja az adatok kitöltését, későbbiekben pedig elég a sima Joomla! login is.
egy próbát megér szerintem.

update: nem jó. kipróbáltam és ua. tehát sem a cache könyvtár jogainak megváltoztatása, sem ez a megoldás
nem vezetett eredményre. maradok a Joomla! 1.5.15 hibája mellett. sajnos egyik "megbízható" ingyenes tárhelyre
sem tudok regisztrálni, hogy leteszteljem a dolgot.
speci

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2009.11.30. 17:16

Most délután újratelepítettem az egész joomlát és virtuemartot, ugyanarra a tárhelyre és láss csodát: Most tökéletesen működik!
Ezek szerint valamit én állítottam el, de hogy mit? :shock: :lol:
Vagy esetleg telepítésnél valami időtúllépés lehetett? lassab volt a netes átvitel?
A fene tudja!
csabi710

Adott: 26 köszönetet
Kapott: 144 köszönetet

HozzászólásSzerző: tabyster » 2009.12.01. 09:34

speci írta:közben gondolkodtam, és egyre jobban a Joomla! hibájára gyanakszom.
a VM loginja nem lehet, mert az alap Joomla! bejelentkezésnél is meg van ez a dolog.
esetleg azt is ki kellene próbálni, hogy a VM -et leszedni teljesen (esetleg 1 új Joomla! telepítést is),
és úgy próbálgatni ki-belépni. minden mást maradjon (sablon, modulok).

A korábbi verziót nem próbáltam, mert nagyon úgy néz ki, hogy az oldal kuka, tehát a cégvezetőnek nem kell, inkább egy külsős céggel csináltatja meg. Ha a joomla alap login modulja van beállítva nekem akkor sem volt jó. A módosításokat tekintve, valamit csak jól csináltunk, mert a vásárlás az megy, eddig nem ment, mármint a kosaras dolog. Akkor ennyit a joomlarol, hibás?
tabyster

HozzászólásSzerző: speci » 2009.12.01. 09:44

nem biztos, hiszem Csabi újra rakta és jó lett neki. tegnap sikerült 1 külföldi ingyenesre felrakni, és semmi gondja.
igaz, a VM-et már sehogy sem tudtam. még azt meg lehet próbálni, hogy teljesen újra rakod az egészet, mert szerintem akkor nálad csúszott be valami. több 5letem nincs.
(gratula a cégvezetőnek, ha neki van sok-sok kidobni valója, akkor rajta.)
speci

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.12.01. 10:15

A cégvezető eldöntheti, hogy választja a fizetős online áruházakat, amit még kicsit mindig utána kell alakítani vagy a külső céges megoldás, ami lehet több százezer forint is mire elkészül vagy választja ezt.
Hozzá kell tenni, hogy egy webáruház beállítása és élesítése nincs meg egy-kettő nap alatt. Aki azt mondja, hogy igen, annak fogalma sincs a kockázatokról.
A Joomla+VM páros egy igen jó kiforrott program, amit még mindig alakítani kell az igényekhez mérten, de beállítva évekig elmegy.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

Következő

Vissza: VirtueMart