Igaz új vagyok ezen a fórumon, de nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg eddig is, a joomlával pár hónapja kezdtem el foglalkozni, nagyon tetszik, nagyon jó rendszer. De akadt egy kis problémám és sürgős segítséget kérnék tőletek. A weblap amit készítek webáruház is lesz egyben. Íme: http://www.szerszamker.hu
A probléma a következő, az alaprendszer és a VM már korábban fent volt, bekonfiguráltam a templatét átalakítottam stb.. A gondot a nagy mennyiségű adat feltöltés jelentette, de megoldottam css improvireddel, és ezután is ezt akarom használni. Eddig szépen ment a vásárlás meg minden. 4 nappal ezelőtt, hogy a kereső optimalizálást is valamilyen módon próbálgassam, feltettem az Arito joomsef-et, kár volt, az oldal elszállt, de a htacces file felülírás megoldotta a dolgot, azonnal le is szedtem. Majd kértem egy a google webmestertől egy kódot ami először a google verify, és a Google Analytics Tracking Module-al akartam kezelni, mindent itt olvastam a fórumon, a verify volt a jó. De mind a kettő fent van még. Alap rendszer ki lett egészítve, sitemap-al, JCE szövegszerkesztővel, pocagalleryvel. Az ominózus Arito-s eset után ellenőriztem minden jól működik-e. Be lett kapcsolva a kerső barát URL használata globális beállításokban, de ekkor nem ment a webáruház, azaz bármire kattintott a felhasználó, termékeke kersés stb, csak a címlap jött be, erre kikapcsoltam és jó lett. De ekkor jött a gond a VM-el, nem tudom, hogy egymáshoz köze van-e a kettőnek, vagy másnak ezért írtam le. Kérlek titeket próbáljatok vásárolni valamit, nyugalom az oldal és a vásárlás még nem éles! Valakinek menni fog valakinek nem. Két eset van és a gondok:
1. Ha a VM felhasználó beléptetését használom, (felhasznév, jelszó) ami eddig szó nélkül ment, most előfordul az, hogy belépés után, ha az ember a címlapra kattol, akkor továbbra is bejelentkezve lesz, de a VM ominózus modulja, nem azt írja ki, hogy be vagyok jelentkezve, hanem megint várja a felhasz nevet és jelszót, kilépni csak többszöri frissítés után lehet, vagy adminisztrátori felületről, akkor jelenik meg a kilépés gomb. Ha kilépek, akkor szépen fehér háttér, és csak újra töltés esetén lép címlapra vissza. Ha ezek után megint be akarok lépni akkor invalied tokon hibát kapom... nem értem eddig nem vol ez
2. Gondoltam egyet, és a VM felhasználó kezelőjét elrejtettem, a joomla alap rendszer beli felhasználó regisztrációs modult kapcsoltam be, mos is az van. Szépe megy a regisztráció, de előfordul a kidobás itt is. De a fő gond. A vásárló megpakolja a kosarát áruval, jelzem itt is hol kiírja, a felugró ablakban, hogy a termék a kosárba került tovább, vagy kassza, hol nem. Amikor a vásárló eljut addig, míg megadja a szállítási információkat cím stb.. és véglegesítené a vásárlást akkor valakinek itt simán megy valaki, pedig azt mondja, hogy a rendszer nem engedi tovább mert nincs termék a kosárban, holott ha visszalép mondjuk egyel, pl fizetés akkor még ott van, nem értem ilyen nem fordult elő eddig.
Kérlek titeket segítsetek, mert nagyon sok munkám van benne, és december közepén pedig megkezdeném a nagy mennyiségű adat feltöltését a VM-be 17ezer termék. De így fölösleges, ha nem megy. Mi lehet a gond? Megoldaná a VM újra telepítése, mit rontottam el? Az alaprendszert ugye nem kell újra telepíteni? Januárra működni-e kellene a lapnak. Nagyon fontos lenne, segítsetek!
Előre is köszönöm.
Üdv