VirtueMart bejeletkezés/ vásárlás gond

Re: VirtueMart bejeletkezés/ vásárlás gond

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2009.12.01. 12:05

Meg ehhez esetleg később is költségek rakódhatnak, ha külsős csinálja és nem joomlával, mert ugye mindig van egy kis hiba vagy ezt meg azt kéne módosítani és akkor újra lehet a készítőt keresni!
csabi710

Adott: 26 köszönetet
Kapott: 144 köszönetet

HozzászólásSzerző: tabyster » 2009.12.01. 12:48

joomlafan írta:A cégvezető eldöntheti, hogy választja a fizetős online áruházakat, amit még kicsit mindig utána kell alakítani vagy a külső céges megoldás, ami lehet több százezer forint is mire elkészül vagy választja ezt.
Hozzá kell tenni, hogy egy webáruház beállítása és élesítése nincs meg egy-kettő nap alatt. Aki azt mondja, hogy igen, annak fogalma sincs a kockázatokról.
A Joomla+VM páros egy igen jó kiforrott program, amit még mindig alakítani kell az igényekhez mérten, de beállítva évekig elmegy.

Jogos, és Csabinak is igaza van, de én is azt mondtam neki, hogy nem rossz ez a rendszer, ha jól be van állítva, de bárhol lehet hiba, különbség annyi igen, ha a cég csinálja azonnal javítja, talán, ha nem kezdettől fogva egy ingyenes sz*.. szolgáltatóra rakom fől. De nem akkor kellene bedobnia, amikor már "majdnem" kész és csak a termékeket kell feltölteni. Mindenesetre a problémát meg akarom oldani, mert később, ha megkeres valaki hasonlóval (egyenlőre csak egy egyszerűt kell weblap van kilátásban), akkor tudjam mit hibáztam. Megpróbálom az újra telepítést is. Köszönöm a segítségeteket.
tabyster

Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: kakas12 » 2009.12.09. 13:08

Sziasztok!

Lenne két problémám nekem is. Feltelepítettem a VM 1.1.4-es verziót, és a következő két probléma áll fent: Az első, hogy bejelentkezek a weboldalra, mert a webshopban csak azok vásárolhatnak akik be vannak jelentkezve, és mikor már egyszer be vagyok jelentkezve és rákattintok a webshop menüpontra, akkor mégegyszer be kell jelentkeznem, mert másképp nem enged be. Szóval nem tudom miért kell 2-szer bejelentkeznem. Mi okozhatja ezt a hibát?
A másik gond, hogy amikor rákattintok a termék melletti kosárra, akkor továbblép, de csak egy üres fehér oldal jelenik meg, semmi más. Igy elég gáz a dolog, mert gyakorlatilag nem megy a vásárlás. Szerintetek, hogyan tudnám ezt a két problémát megoldani? Főleg azt, hogy a kosárra kattintva miért jön be csak egy fehér üres oldal.
Érdemes még vele játszani, vagy inkább próbáljam meg a sokak által javasolt megoldást, hogy telepítsem újra a joomla-át is és a VM-ot is?

Várom a segítségeket és előre is köszönöm. Eléggé sürgős lenne a dolog.
kakas12

Adott: 1 köszönetet

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2009.12.09. 13:18

Nem tudom, hogy a virtuemart login modulját használod vagy a joomla sajátját?
Ajánlatos(próbáld meg) a virtuemart loginját használni az oldalon is.

A kosár modult telepítetted? Ha nem, akkor telepítsd, ha igen akkor próbáld meg eltávolítani és újra feltenni!

Ha újra telepítenéd a rendszert akkor a virtuemart telepítése előtt a később használni kívánt domainon telepítsd(tehát admin oldalon is www-vel vagy www nélkül legyél bejelentkezve). Nem tudom van-e értelme, de ezt is olvastam már valahol!
csabi710

A következő 2 fórumtag köszönte meg csabi710 hozzászólását:
Google Adsense [Bot], kakas12

HozzászólásSzerző: kakas12 » 2009.12.09. 13:24

Melyik kosár modult érdemes telepítenem? Ebben tudnál segíteni?
kakas12

HozzászólásSzerző: kakas12 » 2009.12.09. 13:33

Ja, és ezt a kosár modult a VirtueMart-on belül a modulok alatt keressem? Mert ott nincs szerintem. Az a baj, hogy most adták a kezembe hogy hozzamm helyre és még csak ismerkedem vele. Előre is köszi megint a választ a válaszadónak.
kakas12

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2009.12.09. 14:29

A modult a bővítmények/modulkezelőben keresd!
A virtuemart.net oldalon töltsd le a virtuemart teljes csomagot és abban benn lesz a legfrissebb kosár modul is!
csabi710

HozzászólásSzerző: robagp » 2010.01.11. 12:05

Hello!

A virtuemart kasszánál, mikor szállítási eljárást kell választani, egy hiba üzenetet ír ki.
Működni, jól működik, és tovább is enged, de zavaró a vásárlóknak a hibaüzenet.
Hogyan tudom eltüntetni onnan?

Hibaüzenet:

Hiba: Hibás DHL XML Válasz<eCommerce action="Response" version="1.1" timestamp="2010/01/11T02:53:14" transmission_reference="9A9DFE3D"><Faults><Fault><Code>-2147215493</Code><Description><![CDATA[VAL: Field must not contain spaces: LoginID]]></Description></Fault><Fault><Code>2001</Code><Description><![CDATA[Requestor could not be authenticated.]]></Description><Context><![CDATA[The requestor named 'Your ID' is not found or the password is incorrect. ]]></Context></Fault></Faults><Requestor><ID>Your ID</ID><Password><![CDATA[********]]></Password></Requestor><IntlShipment action="RateEstimate" version="1.0"><ShippingCredentials><ShippingKey>A long hex value</ShippingKey><AccountNbr>Your Acct. Nbr.</AccountNbr></ShippingCredentials><ShipmentDetail><ShipDate>2010-01-11</ShipDate><Service><Code>IE</Code></Service><AdditionalProtection><Code>AP</Code><Value>2000</Value></AdditionalProtection><ShipmentType><Code>O</Code></ShipmentType><ContentDesc><![CDATA[Bitching stuff]]></ContentDesc><Weight>7</Weight></ShipmentDetail><Dutiable><DutiableFlag>Y</DutiableFlag><CustomsValue>2000</CustomsValue></Dutiable><Billing><Party><Code>S</Code></Party><DutyPaymentType>R</DutyPaymentType></Billing><Receiver><Address><Street><![CDATA[W�r�smarty 73]]></Street><StreetLine2><![CDATA[]]></StreetLine2><City><![CDATA[Miskolc]]></City><State>-</State><Country>HU</Country><PostalCode>3530</PostalCode></Address></Receiver></IntlShipment></eCommerce>

Válaszokat előre is köszönöm!
robagp

Adott: 11 köszönetet

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2010.01.11. 13:08

Valami fizetési modul engedélyezve van, ami nem kellene?

Az oldalt meg lehetne nézni?
csabi710

HozzászólásSzerző: robagp » 2010.02.25. 12:49

csabi710 írta:Valami fizetési modul engedélyezve van, ami nem kellene?

Az oldalt meg lehetne nézni?

Az oldalt meg lehet nézni, sőt a vásárlást is lehet folytatni, mert a hibaüzenet alatt ki lehet választani a szállítást, és tökéletesen működik. Csak nagyon zavaró a hibaüzenet, és sok vásárló kilép miatta.
Köszönöm!
robagp

Adott: 11 köszönetet

ElőzőKövetkező

Vissza: VirtueMart