Vannak-e alkalmatlan adminisztrátorok az internet világában?

Joomla Fan Club weboldallal és a fórummal kapcsolatos hírek, események megbeszélése.

Vannak-e alkalmatlan adminisztrátorok az internet világában?

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.03.19. 21:33

Sziasztok!

Gondoltam, megosztok veletek egy érdekes fejleményt. A (milyen oldalról is van szó :oops: ) fórumon az adminisztrátorok korlátozták a tevékenységemet, ezután nem tudok magánüzenetet küldeni és fogadni, mivel önreklámot csináltam. :D
Főleg, mostanában, mivel nem is sokat szóltam hozzá az egész fórumhoz. Gondolom, tudjátok miért. Erre ma kaptam egy levelet a korlátozásról.
Gondoltam egyet és írtam, hogy ez mi, mármint a korlátozás és mi a fenét csináltam, amiért korlátoztak. Persze a válasz: tudod te. Hogy mit kell tudnom, azt nem tudom, de biztos tudom. Na, mindegy.
Jó legyen ön reklám. Ez rendben is van, Viszont van egy nagyon érdekes dolog. A fórumban nem készítettem önreklámot, ill. nem reklámoztam az oldalt. Ha még is önreklám volt, akkor esetleg még a privát üzenetben valósulhatott meg, de nem volt.
Most itt jön a titok törvény. Ki kerestem az ide vonatkozó részt és megállapítható lehet, hogy bizony itt magánlevél sértés történt. Magyarán levéltitkot sértettek.
Bírósági útra terelve az ügyet, ha nem tudnak érdemleges választ adni az önreklám tényéről, hanem levélre vagy bemondásra csinálták, akkor sajnos jó kis kártérítési ügy lehet belőle, amit a PTK leszabályoz.

Majd pénteken beszélek az ügyvéddel este, úgy is találkozom vele más ügyben, legalább egy füst alatt lerendezzük ezt is.

Szóval, csak azért írtam, hogy vigyázzatok a másik fórumon az un. önreklámra. ;) Ne kérdezzétek ez miben merül ki.

Üdv, Joomlafan

Válasz a levélre (változtatás nélkül):

Feladó: anderas
Címzett: joomlafan

Szevasztok!

Személy szerint, nagyon sajnálatosnak tartom a történteket - és, sajnos tipikus magyar betegségnek. - Az elmúlt évben/években nagyon sokat tanultam a joomlával kapcsolatban a "magyar közösség"-től, de főként Zsenitől. Azt hiszem sokak számára ő személyesíti meg a közösséget - ahogyan a számomra is - a többieket nem ismerem, ezért nem is tudok szót emelni a vitában és nem tudok állást foglalni, csak azt tudom, hogy Zsenitől sokat tanulhattam és, amikor szükség volt rá mindig a segítségemre volt. Örülök, hogy saját lapján keresztül tovább viszi azt a háttért, ami mögötte áll.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

Re: Vannak-e alkalmatlan adminisztrátorok az internet világában?

HozzászólásSzerző: speci » 2009.03.19. 23:59

hát most vakarom a fejem rendesen: mi van most? :oops:
az utolsó bekezdéssel tökéletesen 1et értek: én is Zsenitől tanultam a legtöbbet, mindig is rá lehetett igazán számítani. és a lényeg, hogy mindig moderáltan, kulturáltan válaszol mindenkinek.
de akkor sem értem most mi a helyzet (lehet késő van).
Mielőtt bármit módosítasz: Biztonsági Mentés Kötelező!
speci

Adott: 16 köszönetet
Kapott: 101 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.03.20. 00:02

Nem is olyan érdekes. Csak megosztottam veletek egy dolgot, hogy mik történnek kis hazánkban. Lehet, most már egy Fan Club találkozót kell szerveznem, ahol egy sör mellett jót lehet beszélgetni. Ki tart velem?
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: speci » 2009.03.20. 00:10

nnnna, már nem is lényeg, hogy mi történt, irány sörözni! :D mikor lesz? bambizni is lehet, mert én nem iszom alkoholt?
speci

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.03.20. 00:11

Nem baj, majd leiszom helyetted.
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: speci » 2009.03.20. 00:15

(na még 1 utolsó off a topikhoz)
jó, de én fizetem! meg a többieknek is! ha sokan leszünk, akkor legfeljebb nem megyek el. :D
speci

HozzászólásSzerző: bmd » 2009.03.20. 09:24

Nyami, én épp mára terveztem, hogy megiszok egy sört, hogy kicsi ellazuljak.

Igen kicsiny hazánk már csak ilyen, ezért kell elmenni innen, de ez már egy másik téma.

Remélem minnél több ember fog átjönni ide, mert itt sokkal hasznosabb segítséget kaphatnak.
bmd

Kapott: 41 köszönetet

HozzászólásSzerző: speci » 2009.03.20. 10:07

na, ma is elolvastam, és felfogtam. :) a privát üzenet azért privát, hogy más ne tudjon róla...jobb esetben. ezek szerint ott "turkálnak" az ember magán dolgai között. na bravó! szép minősítés! gondolom akkor már én sem tudok privizni ott (nem mintha akarnék), mert ott már engem is kerestek meg priviben, hogy segítsek, főleg VM ügyben. és igen, volt, akinek megadtam a Club elérhetőségét, hogy rendeben segítek, de itt, ezen a fórumon. el is jött ide az illető. hol itt a gond? az én (csekély) szellemi tudásomat ott adom át ahol, és akinek akarom. vagy nem? ha engem privátban megkeresnek, akkor az csak rám, és a megkeresőre vonatkozik. akkor talán lehetne felháborodás, hogy ha én mindenkinek elkezdek privizni, hogy ide gyertek, mert ez a tuti. az jogos lenne! de szerintem Joomlafan esetében sem ez valósult meg. mióta meg van az oldal (JoomlaFanClub), azóta én csak itt "publikálok" Joomla!val kapcsolatban, sehol máshol. én döntöm el, hogy melyik oldalt "erősítem". ehhez senkinek semmi köze!!! ha az adott oldal adminisztrátora nem kívánatosnak tart, akkor közölje velem, és ne álszent dolgokkal próbáljon meg elűzni. gondolom ez érthető. és akkor még közösségnek hívják magukat. lehet - és ezt nem állítom biztosra! - a régi, szeretett Joomla! fórum is ilyenekért ment tönkre. de a lényeg, hogy itt ilyen biztosan nem fog megtörténni. bízom benne, hogy hamarosan ez a fórum is kilép az árnyékból. hajrá!
speci

HozzászólásSzerző: bmd » 2009.03.20. 10:15

Ő gondjuk, elérték, hogy néhány hasznos tag segítségét elveszítsék.
bmd

Kapott: 41 köszönetet

HozzászólásSzerző: Chrono » 2009.04.03. 21:16

Nekem is van fórumom, és annak a szabályzatában is benne van, hogy tilos az önreklám (mert szigorúan megtoroljuk, esetleg kitiltással...), de ez csak a hozzászólásokra vonatkozik. Én külön "szabályzatot" csináltam az aláírásokra, miszerint max 2 linket tűrünk meg az aláírásban, plusz egy képet, vagy 4 soros szöveget... Hogy ki mit választ az az Ő dolga... De fórumaláírásokban soha nem szokták annyira komolyan venni a reklámot.
Szerintem elítélendő dolog, hogy valakinek a privát üzenetit átnézzék, mert ezzel megsértik a levéltitok alkotmányos garanciáit. Ezt ha jól tudom, a rendőrség és a titkosszolgálat teheti csak meg, de ők is csak bírói engedéllyel.

Az utolsó bekezdéssel én is egyet értek. A fórumon (ugyan más a nick-em) eddig te segítettél nekem a legtöbbet. (Ezért is jöttem át ide :D)
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

Következő

Vissza: Hírek, események