Joomla! 1.5.20 telepítési hiba

Megakadtál a Joomla 1.5 telepítése során? Tedd fel a kérdésedet itt!

Joomla! 1.5.20 telepítési hiba

HozzászólásSzerző: Chrono » 2010.08.11. 14:28

Üdvözletem!
Joomla 1.5.20 telepítése közben kaptam egy hibaüzenetet: Fatal error: Call to undefined function jimport() in /home/xyz/public_html/installation/includes/framework.php on line 52
Ezen a hibaüzeneten kívül semmi mást nem ad ki a telepítő. Korábban már telepítettem próba jelleggel Joomlát erre a szerverre, akkor minden hiba nélkül ment, ezért nem nagyon értem a dolgot.
Előre is köszönöm a segítséget.
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

Re: Joomla! 1.5.20 telepítési hiba

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2010.08.11. 16:18

Én a helyedben le ellenőrizném a php verzióját a szerveren. Lehetséges, hogy a hiba ez miatt van.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

HozzászólásSzerző: Chrono » 2010.08.11. 16:28

A php verzióva 5.2.13. sajnos nem a legújabb verzió. A Joomla már csak 5.3-as php alatt fut?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Úgy tűnik meg van a hiba, bár nem nagyon értem a dolgot. A kiszolgáló rendszergazdája letöltötte a joomlát, kicsomagolta, és simán telepítette. Szerinte rosszul volt feltöltve valameyik fájl, és ezért kaptam hibát. Javasolta, hogy töltsem fel a tömörített állományt, majd a szerver fájlkezelőjével csomagoljam ki, így nem kell bajlódnom több ezer fájllal. Ezt tettem, és így minden ok. Nem igazán értem, mert vagy 3x-4x töröltem le az egészet és raktam fel újra, de ezek szerint mégis volt egy-két rossz állomány...
Köszönöm szépen az eddigi segítséget! :)
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

HozzászólásSzerző: jeklibence » 2011.01.18. 14:51

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni!
Felmásoltam az 1.5-ös joomlát az ftp-re, azután fel is telepítettem, de ha a főoldalra lépek ezt a hibaüzenetet kapom:
Warning: require_once() [function.require-once]: Unable to access /home/oceansol/public_html/palyazat/egrielet/administrator/components/com_banners/helpers/banner.php in /home/oceansol/public_html/palyazat/egrielet/modules/mod_banners/helper.php on line 17

Warning: require_once(/home/oceansol/public_html/palyazat/egrielet/administrator/components/com_banners/helpers/banner.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/oceansol/public_html/palyazat/egrielet/modules/mod_banners/helper.php on line 17

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/oceansol/public_html/palyazat/egrielet/administrator/components/com_banners/helpers/banner.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/oceansol/public_html/palyazat/egrielet/modules/mod_banners/helper.php on line 17

Segítségeteket előre is köszönöm!
jeklibence

Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2011.01.19. 06:08

Szerintem már ne a Joomla 1.5.20 verzióval foglalkozz, hiszen megjelent márm a Joomla 1.6 verzió január 10-én. Érdemesebb már ezzel a verzióval honlapot építeni.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

Vissza: Telepítés