Probléma a telepítéssel

Megakadtál a Joomla 1.5 telepítése során? Tedd fel a kérdésedet itt!

Re: Probléma a telepítéssel

HozzászólásSzerző: Keahi » 2010.08.10. 09:03

Sziasztok!

Egy kezdő problémájával küzdök... függetlenül attól, hogy egyszer már összeraktam egy joomlás weboldalt :D
sikeresen felraktam a szerverre a joomlát, csak éppen sem ftp-n keresztül, sem webesen nem enged feltelepíteni semmit.
egyebek mellett ilyen üzeneteket ír ki:

* JFolder::files: Az elérési út nem érvényes mappára mutat, vagy a mappa törlésre került.
* JFolder::folder: Az elérési út nem érvényes mappára mutat, vagy a mappa törlésre került.
* JFolder::files: Az elérési út nem érvényes mappára mutat, vagy a mappa törlésre került.
* Hiba: Nem található Joomla! XML telepítőfájl a csomagban.

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /home/httpd/html/bogartcolor/libraries/joomla/installer/helper.php on line 142

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /home/httpd/html/bogartcolor/libraries/joomla/installer/helper.php on line 142

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/httpd/html/bogartcolor/libraries/joomla/installer/helper.php on line 187

sem modult, sem komponenst semmit nem tudok felrakni, az ftp feltöltésnél pedig megszakítja a kapcsolatot. a komponensekben nem lehet hiba, azokat máshol is használtam már.

a tmp könyvtár esetén sem műxik a dolog, kiírja h adjam meg a könyvtárat... kezdek kissé zabos lenni, ugyanis a céges oldalunkról van szó... és az én fizetésemről :D

help please!!!!
Keahi

Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2010.08.10. 16:59

Én a helyedben törölnék mindent a tárhelyről és újra felmásolnám az egészet. A telepítést elölről kellene kezdeni, mert lehet a fájlok nem mentek fel rendesen. Még azt kellene megnézni, hogy a jogok rendben vannak-e. A régi configuration.php töröld ki.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2010.08.11. 09:03

Még egy ajánlás:
Filezillát használj ftp-s feltöltéshez és nézd meg a php verziót a szerveren!
csabi710

Adott: 26 köszönetet
Kapott: 144 köszönetet

HozzászólásSzerző: Mesa » 2011.02.23. 14:36

Üdv mindenki!

Totál kezdő volnék, és a segítségeteket kérném.
Php-hoz egyáltalán nem értek.
Gondoltam megismerkedem a joomlával. Le is töltöttem az 1.5.22-őt.
Kicsomagoltam, a konfigurációs állományba b írtam az adatbázisos adatokat.
Majd feltettem a tárhelyre.
Elindítottam a telepítést. De a csoki engedélyeztetéssel van baja, pedig az
engedélyezve van. Ezt a hibaüzenetet adja:

Warning: session_start() [function.session-start]: open(tcp://sessionserver.okh:11211/sess_zqMZ ... 91XTB2u3,1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /var/www/weboldala.net/mesa/www/libraries/joomla/session/session.php on line 423
1.5.22

Meg tudom keresni az adott php-ban a sort, de mit kell oda beírni, és ilyen formába, nehogy elrontsam.
A tárhely az okhost.eu-nál van.
Próbáltam más tárhelyre is feltelepíteni, de ott meg nem fogadja el az adatbázishoz való csatlakozást.
Máshol ezt írja ki:

Nem lehet kapcsolódni az adatbázishoz. Az összekötő által visszaadott szám: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Szóval tudtok segíteni? Megköszönném.
Mesa

Adott: 4 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2011.02.24. 05:30

A lényeg a hibaüzenet közepén található:
No such file or directory
Ez azt jelenti, hogy nem tökéletesen másoltad fel a fájlokat és valami hiányzik. Másold fel újra az egész telepítőcsomagot és kezd újra a telepítést.
Én személy szerint azt javaslom neked, ha most kezdesz egy új honlapot építeni, hogy már a Joomla1.6 verzióval kezd és ne a régi 1.5.x verzióval.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

HozzászólásSzerző: Mesa » 2011.02.24. 08:34

Hát feltettem a tőletek leszedett 6-os verziót, de a telepítés ott is megakad a nyelv kiválasztás után. Hibaüzenet :

Warning: session_start() [function.session-start]: open(tcp://sessionserver.okh:11211/sess_-Pwd ... EPeOZGT4a1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /var/www/weboldala.net/mesa/www/libraries/joomla/session/session.php on line 411
Joomla! Joomla! 1.6.0 telepítő

error

* Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha letiltott ez a funkció. Emellett probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával is. Ha ez az eset áll fönn, akkor forduljon a tárhelyszolgáltatójához, ha ezt nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani.

A Joomla!® a GNU Általános Nyilvános Licenc alatt kiadott szabad szoftver.

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: open(tcp://sessionserver.okh:11211/sess_-Pwd ... EPeOZGT4a1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /var/www/weboldala.net/mesa/www/libraries/joomla/session/session.php on line 542

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://sessionserver.okh:11211) in /var/www/weboldala.net/mesa/www/libraries/joomla/session/session.php on line 542

Átnéztem a mappákat külön külön, de nem vettem észre hiányt. A csokik engedélyezve vannak. Forduljak az okhost.eu-hoz? Vagy van még ötletetek?
Mesa

HozzászólásSzerző: Mesa » 2011.02.24. 08:39

session.php sorai:

410 session_cache_limiter('none');
411 session_start();

542 session_write_close();

Ezekre hivatkozik? Ehhez nem értek, mármint a php-hez.
Mesa

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2011.02.24. 09:55

Milyen php verzió van a tárhelyen?
csabi710

HozzászólásSzerző: Mesa » 2011.02.24. 10:05

Itt vannak az adatok:

http://okhost.eu/leiras.php

Azt írják php verzió 5.2x
sql : 5.x

Közben kaptam levelet az okhos.eu- tól. Írták, kommenteljem ki az adott sorokat.
vagyis tegyek az adott hibasorok elé // jelet. No megtettem. A hibák eltűntek.
Egyet kivéve, a cookiek fogadását. Pedig engedélyezve van a cookiek fogadása.
Most már csak ezt kell megoldani reményeim szerint.
Van ötletetek?
Mesa

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2011.02.24. 14:40

A joomla 1.6-nak kell a php 5.2.4-es verzió.
csabi710

A következő 2 fórumtag köszönte meg csabi710 hozzászólását:
Google Adsense [Bot], Mesa

ElőzőKövetkező

Vissza: Telepítés