Cikkbe modul és komponens

A Joomla 1.5 rendszerrel kapcsolatos általános kérdések.

Cikkbe modul és komponens

HozzászólásSzerző: goanna » 2010.05.17. 14:15

Sziasztok!
Még most kezdtem el foglalkozni a joomla-val és nem minden világos.
A kérdésem a következő lenne.
Hogyan tudok egy cikkbe beágyazni egy modult vagy egy komponenst?
Gondolok itt arra hogy telepítettem egy slideshow galériát (ozyo gallery), ami külön egy menüpontban működik is. De én egy cikkbe szeretném helyezni úgy hogy alá és felé is kerülhessen még információ. Meg a továbbiakban is ha valami komponenst akarok megjeleníteni egy cikkben vagy például egy űrlapot, erre hogyan van mód?
Segítsetek kérlek!
Köszönöm!
goanna

Adott: 3 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: Cikkbe modul és komponens

HozzászólásSzerző: csabi710 » 2010.05.18. 09:21

Cikkbe simán tudsz bármilyen modult tenni, csak legyen engedélyezve a modulbetöltése nevű beépülő!
A modulnál a beosztáshoz írj kézzel egyet, ami nincs a sablonban(pl.: valami), majd a cikkbe írd be:
{loadposition valami}
A cikkbe komponenst és komponensbe cikket egy kicsit nehezebb ügy(én még nem is foglalkoztam ilyesmivel) várjuk meg az okosabbak hozzászólását!
csabi710

Adott: 26 köszönetet
Kapott: 144 köszönetet

A következő 2 fórumtag köszönte meg csabi710 hozzászólását:
goanna, Google Adsense [Bot]

HozzászólásSzerző: Luby » 2010.05.18. 12:51

goanna írta:Gondolok itt arra hogy telepítettem egy slideshow galériát (ozyo gallery), ami külön egy menüpontban működik is. De én egy cikkbe szeretném helyezni úgy hogy alá és felé is kerülhessen még információ.

Ebben az esetben én úgy csinálnám hogy létrehoznék egy illetve kettő új egyéni típusú modult és az egyiket csak a galléria feletti modulpozícióban engedélyezném a másikat a galléria alatt (csak a komponens menüpontjában).
Vagy lehet van a neten valahol egy Plugin (beépülö modul) amely képes arra, hogy az OzioGallery-böl képet(kategóriát) beillesszen a cikkbe.

Űrlapokat szintén hasonló módon lehet beilleszteni (plugin segítségével) cikkbe.
A "Köszönet" és "Kereső" gombok nem harapnak!! ;-)
Miért nem nyújtok magánüzenetben támogatást?
Saját magyarításaim: JoomGallery, EasybookReloaded, RealPin, ReDim, stb. lelőhelye.
Luby

Adott: 5 köszönetet
Kapott: 66 köszönetet

A következő 2 fórumtag köszönte meg Luby hozzászólását:
goanna, Google Adsense [Bot]

HozzászólásSzerző: papys » 2010.05.24. 00:37

van egy ilyen nevű modul : Component Loader v1.0.1 modulba be lehet tolni bármilyen komponenst

http://www.jomexperts.com/download/cat_ ... dules.html
papys

Kapott: 1 köszönetet

A következő fórumtag köszönte meg papys hozzászólását:
goanna

HozzászólásSzerző: goanna » 2010.05.26. 10:45

papys írta:van egy ilyen nevű modul : Component Loader v1.0.1 modulba be lehet tolni bármilyen komponenst

http://www.jomexperts.com/download/cat_ ... dules.html

Nagyon köszönöm! Sikerült is telepítenem. Próbálkozok is az alkalmazásával, de amint az elején is írtam, még nagyon kezdő vagyok a Joomlában, és hát nem megy minden. Fent van a modulban ez a Component Loader - és beállítom a Component Name-hez az Ozyo gallery-t, vagy bármi mást, és ezt elhelyezem bárhová, majd engedélyezem és akkor az adott helyen a következő hibaüzenet jelenik meg:

Fatal error: Call to undefined function curl_init() in /storages/storage1/b/be/weboldalneve/public_html/modules/mod_component/mod_component.php on line 55

az 55. sorban ugyebár ez található: $c_open=curl_init();

Mit nem jól csinálok, vagy mit nem értek?
goanna

Kapott: 0 köszönetet

Vissza: Általános kérdések