404 hiba jelenség

Javaslatokat, észrevételeket tedd meg itt!

404 hiba jelenség

HozzászólásSzerző: bsys » 2010.05.19. 12:22

404-es hiba de mitől?

kb 2 hete kezdtem joomlával foglalkozni. Jelenleg ott tartok, hogy kitörlöm a tárhelyről és többet hallani nem akarok róla.

Másodjára telepítettem fel és semmi mást, csak a virtualmate és a phoca gallery van feltéve mint bővítmény.
Tegnap este 10 órakor még működött. Elmentem az ügyfelemhez és megakartam mutatni a honlapot, mikor döbbenten látom 404-es hiba kód.

Értetlenül állok, mert semmi nem lett változtatva. Akkor mitől????

carcomp.b-sys.hu

Ha vki tud segítsen!

Köszönöm

Bálint Gyula
bsys

Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: 404 hiba jelenség

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2010.05.19. 12:43

Ez alapján is nagyon nehéz behatárolni a hibát, mert néha még ingyenes oldalakon is hiba nélkül futa a Joomla, mondjuk ez a hiba nélkül kicsit erős, de fogjuk rá.

Nem tudom mit használsz, de lehet az a hiba, hogy a Joomla 1.5 verzióhoz olyan komponenst szeretnél telepíteni, amit még örökölt módban kell futtatni, ha igen, akkor ezt a bővítményt engedélyezni kell az adminban.

Nem tudom ez fizetős vagy milyen szolgáltató, ill. a htaccess engedélyezve van e, de érdemes megnézni ezt is.

A lényeg az, hogy előbb a teljesen alap Joomla-t érdemes futtatni, ha tökéletesen működik, akkor szép lassan feltenni hozzá a kiegészítéseket, de ismétlem újra, ha nem natív módban lehet futtatni a komponenst vagy más bővítményt, akkor az adminban az örökölt módot (Legacy) engedélyezni kell.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

HozzászólásSzerző: Chrono » 2010.05.19. 12:55

Én virtualmate bővítményről még nem hallottam, de van az oldaladon egy VirtueMart: http://carcomp.b-sys.hu/index.php?option=com_virtuemart
Ezt behozná, de az oldal offline. Szerintem ellenőrizd, hogy jól vannak e felmásolva a fájlok, ha igen, akkor a szerverbeállításokkal lesz valami gond. A minimális rendszerkövetelményeket itt találod: http://wiki.joomla.org.hu/Minim%C3%A1li ... %C3%A9nyek
Esetleg még probléma lehet az automatikus beépülő kikapcsoló: http://novoportal.hu/cikkek/leirasok/13 ... 61517.html
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

HozzászólásSzerző: bsys » 2010.05.19. 14:25

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a tanácsait.

Joomla 1.5.17-es telepítve.

A kiszolgáló fizetős.
PHP5, Mysql futtnak.

A webshop és a phoca gallery mindenképp kellene.

Csak azt nem értem, mitől száll el? Joomla ennyire labilis?
Egyenlőre a helperben kitöröltem azt a jó pár sort amit ajánlottatok.

Próbálkozok még. 2 hétig. Sajnos ha addig nem alakul akkor jó időre temetve lesz.
Mindaddig amíg kiforott progi nem válik belőle.

Addig is mindenkinek köszönöm a tanácsait. Minden jót nektek.

Üdv.
Bálint Gyula
bsys

HozzászólásSzerző: bsys » 2010.05.19. 14:30

Joomlafan: a Virtuemarthoz felraktam egy csv import/export kieget ami 1.0-ashoz volt, de az öröklödést beállítottam.
Azért nem értem, mert kb 1 tejes napig hozzá se nyultam és úgy ment.
Most se az oldal, se az admin-os oldal nem megy. :cry:
bsys

HozzászólásSzerző: Chrono » 2010.05.19. 16:26

bsys!
Én ehhez szúrtam be a 3. linket az előző hozzászólásomba. Ha beállítod az öröklés beépülőt, akkor azt egy hiba automatikusan kikapcsolhatja. (kis AI technológia kísérlet a fejlesztőktől :D ) Egyébként a J! 1.5 kb 2 éves, tehát szerintem eléggé kiforrott a technológia
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

HozzászólásSzerző: karesz76 » 2010.05.21. 13:16

Szia !

A joomla egy eléggé kiforrott program, de természetesen minél több komponenst telepítesz annál instabilabbá válhat.
nekem már ~10 éve mennek joomlás oldalaim, de leszámítva egy két telepítésből adódó összeomlást más bajom nem volt vele.

Én azért azon is elgondolkoznék, hogy a szolgáltató szervere biztos jól működik e, sajna szervert üzemeltetni nem annyira egyszerű, mint azt sokan gondolják, ezer féle beállításnak kell hogy jó legyen hogy minden tökéletesen működjön. de ebbe nem akarok most belemenni.
mindenesetre írni kellene a szolgáltatónak, hogy nézzenek utána a logban, hogy mi történhetett.
karesz76

Vissza: Javaslatok. észrevételek