Blogolás a Joomla-ban

A Joomla 1.5 rendszerrel kapcsolatos általános kérdések.

Blogolás a Joomla-ban

HozzászólásSzerző: Thomas » 2010.02.26. 18:41

Helló,

először is elnézést az új témáért, de már annyit kerestem, de nem találtam semmit...
És az is valószínű, hogy én vagyok a béna, de egyszerűen nem tudom megoldani azt, hogy a honlapom bizonyos része blogként működjön - azaz hogy mások tudják kommentelni a cikkeket. Vagy ez csak modullal érhető el?
Mert kipróbáltam az IDoBlog 1.1 Build 32 -t, de valahogy nem vált be (nem is tudtam igazán testre szabni, meg...én tulajdonképpen csak annyit akarok, hogy legyen egy olyan lehetőség h. egész egyszerűen hozzászólok, nem kell szövegformázás, semmi...)

Fel tudna valaki világosítani? És tényleg elnézést ha buta a kérdésem, de kezdő vagyok, és egy fórum ugye pont azért van (a gyorstalpalókat már átolvastam, de vagy semmi, vagy figyelmetlenül olvasta...)

Szóval blogot szeretnék, amit lehet kommentelni, köszönöm!

Kovács Tamás
Thomas

Adott: 3 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: Blogolás a Joomla-ban

HozzászólásSzerző: speci » 2010.02.26. 21:35

szia.
1 jó bővítménnyel szépen meg lehet oldani.
pl.:
http://extensions.joomla.org/extensions ... ments/9985
van demo oldala is. persze többféle modul is van ebben a témában.
Mielőtt bármit módosítasz: Biztonsági Mentés Kötelező!
speci

Adott: 16 köszönetet
Kapott: 101 köszönetet

A következő 2 fórumtag köszönte meg speci hozzászólását:
Google Adsense [Bot], Thomas

HozzászólásSzerző: Thomas » 2010.02.27. 00:26

Köszönöm, ez teljesen megfelel!
Thomas

Adott: 3 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: Chrono » 2010.02.27. 23:14

Szerintem felesleges ehhez bővítményt használni, hiszen egy blogbejegyzés már önmagában is cikk. Létrehozol neki egy szekciót, majd a szekcióba kategóriákat. Ha úgy gondolod hogy nem szeretnéd kategorizálni, akkor csak egy kategóriát a bejegyzések részére. Majd elkészíted a linket és publikálod. Ha csak te írnál a blogba, akkor ez jó megoldás , mert nem kell semmi külső "vacak" és máris van egy blogod. Ha kommentezni szeretnéd a bejegyzéseket, akkor telepítesz egy egyszerű kommentkezelőt, pl a JComments-t. Ha a cikkek cimkéit (értsd: kulcsszó) is meg szeretnéd jeleníteni, akkor kereshetsz a JED-en valami egyszerű cimke modult.
De telepítheted a K2 komponenst is, ami kezel cikkeket, kategóriákat, és persze kommenteket. Van hozzá cimke modul is. A joomla.org.hu-n található magyarítás eléggé elavult, de frontend-en működik és amúgy is ki lehet egészíteni.
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

A következő 2 fórumtag köszönte meg Chrono hozzászólását:
Google Adsense [Bot], Thomas

HozzászólásSzerző: Joomlaguru » 2010.04.11. 05:18

Ha egy ember akar blogolni, akkor valóban lehet a cikk beküldése funkciót használni. Ha viszont nem, akkor az én tapasztalataim szerint az egyetlen igazán jó ingyenes megoldás a K2: http://getk2.org/ és van magyar változata is. Itt több felhasználó tolhat saját cikkeket, és a cikkekhez egyből hozzászólási lehetőséget is biztosít.
Joomlaguru

Adott: 0 köszönetet
Kapott: 4 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2010.04.12. 20:37

Ha egy összetettebb, jó blogot szeretne, akkor érdemes egy pillantást a MyBlog komponensre vetni, hiszen itt a hozzászólások is elég jól megoldottak.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

Vissza: Általános kérdések