Menü - tartalom kapcsolat

Gondjaid vannak Joomla 1.5 webhelyed kezelésében? Itt segítséget kaphatsz!

Menü - tartalom kapcsolat

HozzászólásSzerző: NetCat » 2009.09.11. 23:20

Sziasztok, biztos nagyon béna vagyok, de nem tudom hogy kell a menüponthoz kapcsolni a cikket.
Van egy szabadidő szekcióm utazás kategóriával. Az utazásban van 1 cikk. Ha a Szabadidő menüpontra kattintok,nem történik semmi, nem hozza elő cikket.

Miért nem? :cry:

Előre is köszi a segítséget
NetCat

Adott: 3 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: Menü - tartalom kapcsolat

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.09.12. 09:47

A menü létrehozásánál különböző lehetőségeid van a megjelenítésre első a legnagyobb lehetőség a szekció megjelenítése. Ebben az esetben az összes kategóriát ki listázza, majd egy kategóriát kiválasztva listázza a hozzá tartozó cikkeket.
Másik lehetőség a szekció kiválasztása után a kategória kiválasztása. Itt a menüpontra kattintva a kategóriában található összes cikket listázza neked. A kiválasztott cikkre kattintva jelenik meg a cikk.
Harmadik lehetőséged, hogy a menüponthoz az adott cikket rendeled. Ezt a következő képpen tudod megtenni.
Egy új menüpont létrehozása lépésről, lépésre.
Admin felület->Menük->Main menü->Új->Cikkek->Cikk szokásos elrendezés->Cím megadása, vagylagos cím megadása, ami a menüpont neve lesz ebben az esetben.
Jobb oldalt a Paraméterek-Alapszintű panelben a Választás ikonra kattintva kiválasztod a cikket, majd különböző paramétereit még megadod neki, amit szeretnél.
A Szülőelem beállításnál beállíthatod . hogy a menüpont hol jelenjen meg. Főmenüben vagy egy menü alatt almenüként. Mentés, és kész is a menü.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

A következő 2 fórumtag köszönte meg joomlafan hozzászólását:
Google Adsense [Bot], NetCat

HozzászólásSzerző: NetCat » 2009.09.12. 09:57

Köszi szépen! Rajta vagyok... :)
Csak a a szekció, kategória elmélete megy kissé nehézkesen... :)
NetCat

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.09.12. 10:02

Leírom, hátha így könnyebb.
Szekció az egy nagy gyűjtő. Pl. legyen egy szekrény. A szekrényben elhelyezünk több fiókot, amennyit csak akarunk, ezek lesznek a kategóriák. A fiókokban elhelyezünk anyagot, ezek lesznek a cikkek.
A listázása is így megy. Ha a szekrényre kattintunk, megmutatja mennyi fiók van bent. Ha a fiókra kattintunk, megmutatja mennyi cikk van bent. Ha a cikkre kattintunk megmutatja a tartalmát.
A megjelenítést ezek szerint változtatjuk, hogy mennyire szeretnénk részletesen. Ha neked csak a cikk kell és nem kell ki listázni a többi cikket a kategóriából, akkor neked a harmadik lehetőséget kell választani.
Remélem, így érthető.
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: NetCat » 2009.09.12. 10:14

Egy olyan problémám is van, hogy a szerkesztőfelületen szépen megcsinálja nekem, hogy a szöveg, és a kép között / cikkről van szó/ legyen hely, tehát szépe legyen az elrendezése. Mentés után, élesben viszont nincs meg ez a szóköz az egyik képnél. Pedig beállítás tök ugyanaz, mégsem csinálja meg... miért?? :(
NetCat

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.09.12. 10:16

Nem tudom melyik szerkesztőd használod én az FCKEditort javaslom neked vagy a JCE editort. Ilyen apróságok előfordulnak, sajnos trükközni kell velük. Igazán, a beállításainál megadható távolság nem éppen használható. Ilyenkor vagy egy táblázat cellájába teszed és így könnyebb formázni a képet vagy trükközöl vele kicsit többet.
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: DJM » 2010.04.01. 13:57

Sziasztok,

Teljesen kezdőként belefutottam egy hibába, vszínűleg még sokba belefogok, de ha ezt megoldanám már vhogy nézne ki az oldal amit egy barátomnak elkezdtem szívességből kreálni, hogy legalább én is tanuljak vmit, de egyelőre nem sok sikerélményem van. Bocsi a hosszú bevezetőért.
A lényeg, létrehoztam pár új menüpontot ami alá tartalmat csatoltam, de csak az alap címlap működik az összes többire 404-t ad a freeweb oldala, mert oda regisztráltam. Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi a gond. Próbára többféleképpen is létrehoztam menüpontot, másképp csatoltam tartalmat (pl. nem cikként, hanem kategória, vagy blog/kategória, de ez nem számít, ugyanúgy nem jelennek meg. Lövésem sincs hogyan tovább, segítséget szeretnék.

Köszönöm
DJM

Adott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: DJM » 2010.04.01. 14:44

Megválaszolom.
A keresőbarát URL kikapcsolása segített.
DJM

Adott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2010.04.01. 15:06

Magyar ingyenes szolgáltatóknál sehol nem lehet használni keresőbarát linkeket, így .htaccess -sem. Idehaza mindenhol ki kell kapcsolni a keresőbarát linkeket a Joomla alatt, hogy menjen ingyenes szolgáltatóknál az oldal.
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: kokosan » 2010.04.03. 09:10

Sziasztok!

Elkezdtem Joomla-val egy honlapot készíteni. Végignéztem Annamari videóját, elindult a Wampserver. Mivel nincs a használatáról leírásom próbálok rájönni dolgokra. Kérem az első segítségeteket: miképpen tudok az oldalakon menügombokat és abból legördülő al-al menügombokat létrehozni? Hallottam CSS-ről is. Azt hol találhatom meg és mit lehet ott beállítani?

Köszönöm a segítséget.

kokosan
kokosan

Adott: 2 köszönetet

Következő

Vissza: Adminisztráció