Cikk beküldése, nem csak szerzőknek

Gondjaid vannak Joomla 1.5 webhelyed kezelésében? Itt segítséget kaphatsz!

Re: Cikk beküldése, nem csak szerzőknek

HozzászólásSzerző: Chrono » 2009.08.26. 10:14

Most nézem, tényleg lenyíló menü van. Ezer bocs. Úgy emlékeztem hogy lista van :mrgreen: De megcsinálhatod esetleg úgy is, hogy minden szekcióhoz létrehozol egy linket, pl: külön a blogoknak, külön a híreknek... Így talán még egyszerűbb is a felhasználóknak :idea:
Chrono

Adott: 8 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.08.26. 15:24

Elmondom, hogy itt nálunk a Joomla Fan Club-n milyen jó kis beállítást alkalmazok.
A BreezingForms nevű komponenssel létrehoztam egy űrlapot, amellyel cikkeket lehet beküldeni. Itt a felhasználók (tagok) a Hírek megosztása menüpontra kattintva tudnak cikkeket beküldeni a megfelelő szekcióba és kategóriába. A menüpont csak regisztrált felhasználók részére elérhető.
Ennyi és a lényeget tudja.
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 360 köszönetet

HozzászólásSzerző: owon » 2009.10.24. 15:56

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki belüld egy cikket, akkor azt hogy lehet megoldani, hogy előtte az adminisztrátornak át kelljen néznie? Tehát a cikk irója ne tudja egyből publikálni. Remélem van valamilyen egyszerű megoldás.
owon

Adott: 14 köszönetet
Kapott: 3 köszönetet

HozzászólásSzerző: owon » 2009.10.24. 18:42

Hát én halálra kerestem, beépülője nincs, vagy nem találtam, menüpontban nem tudom állitani, globálisban se találta, több ötletem nincs...
owon

HozzászólásSzerző: Luby » 2009.10.24. 21:33

A Szerzők és Szerkesztők tudnak cikket beküldeni, amit az adminnak jóvá kell hagynia a megjelenéshez. Ez nem elég?
Az ezektől "nagyobb" jogokkal rendelkező felhasználók cikkei azonnal megjelennek.
A "Köszönet" és "Kereső" gombok nem harapnak!! ;-)
Miért nem nyújtok magánüzenetben támogatást?
Saját magyarításaim: JoomGallery, EasybookReloaded, RealPin, ReDim, stb. lelőhelye.
Luby

Adott: 5 köszönetet
Kapott: 66 köszönetet

HozzászólásSzerző: owon » 2009.10.24. 22:12

Értem, ezt sajnos nem tudtam :oops:
Viszont ha az általad leirt módon megadom, hogy a kezelők csak a saját cikkeiket tudják módositani, akkor csak azokat a cikkeket tudják, amik közzé vannak téve. A nem közzétettek kék háttérrel kéne hogy megkülönböztetve legyenek, de nem látják.
owon

HozzászólásSzerző: Luby » 2009.10.25. 01:20

Kezd az az érzésem támadni, hogy egyáltalán nem ismered a Joomla felhasználóinak a jogait és hogy mi a különbség közöttük:

Regisztrált: Az oldal normál, regisztrált felhasználói. Láthatják a 'Regisztrált' típusú menü elemeket illetve cikkeket. Nem tudnak szerkeszteni, illetve beküldeni cikkeket.

Szerző: Beküldhet új cikket a felhasználói oldalról jóváhagyásra. A Közzétevő vagy attól magasabb jogosultságú felhasználó hagyja jóvá a publikálást. Csak a saját, már jóváhagyott cikkeit tudja módosítani. Láthatja a 'Regisztrált' és 'Speciális' típusú menü elemeket illetve cikkeket.
Szerkesztő: Új cikkeket küldhet be, illetve meglévőket szerkeszthet a felhasználói oldalról. A Közzétevő vagy magasabb jogosultságú felhasználó hagyja jóvá a publikálást. Láthatja a 'Regisztrált' és 'Speciális' típusú menü elemeket illetve cikkeket.
Közzétevő: Cikkeket küldhet be, hagyhat jóvá illetve szerkeszthet a felhasználói oldalról. Láthatja a 'Regisztrált' és 'Speciális' típusú menü elemeket illetve cikkeket.

Kezelő és Adminisztrátor: Megtehetik a fent felsoroltak mindegyikét és ezenkívül bejelentkezhetnek az adminisztrációs felületre.

Lehet hogy nem is kellett volna neked belemászni a joomla alpfájlba :roll: hanem csak pontosan utánanézni a jogoknak illetve tesztelni őket.
A "Köszönet" és "Kereső" gombok nem harapnak!! ;-)
Miért nem nyújtok magánüzenetben támogatást?
Saját magyarításaim: JoomGallery, EasybookReloaded, RealPin, ReDim, stb. lelőhelye.
Luby

Adott: 5 köszönetet
Kapott: 66 köszönetet

HozzászólásSzerző: owon » 2009.10.25. 09:55

Szia!
Nagyjából tudom, hogy kinek mit lehet, de az tény, hogy voltak hiányosságaim.
De nagyon is megérte átirni egyes jogokat, mivel szeretném, hogy a kezelők az admin részre be tudjanak lépni, mert jugával beállitottam, hogy miket tudjanak állitani. Felfogható úgy is, hogy egy-két helyen segitenek adminisztrálni, de azért a fontosabb dolgokhoz nem férnek hozzá. Viszont ha cikket beküldenek, akkor azt ne tehessék egyből közzé- ezt is sikerült megoldani a jogokkal, mentés után nekem átt kell néznem. Viszont ahogy irtam, sajnos ha a kezelő jogainál beállitom azt, hogy csak a saját cikkeit lássa, akkor a nem közzétetteket nem látja. Ez szerintem akkor lenne logikus, ha akkor nem látná a nem közzétett cikkeit, ha nincs neki engedélyezve a közzétevés, de nem igy van.
owon

HozzászólásSzerző: owon » 2009.10.26. 20:52

Az megoldható, hogy a nem közzétett cikkek az content edit/own joggal rendelkezők is lássák?
owon

HozzászólásSzerző: maaaa » 2010.04.21. 10:21

joomlafan írta:Lényegében több fájlt kell módosítani, de nem tartom nagyon célszerűnek.

Nyisd meg ezt:
/components/com_content/views/article/view.html.php

Helló , megcsináltam amit írtál, most már működik, a sima cikk beküldése a regisztrált felhasználóknak is. De sajnos a ContentSubmit komponenssel még mindig 403-mas lap jön ki. Tudna segíteni valaki, hogy ott mit variáljak meg? Csak azért lenne jó nekem az a komponens, mert ott ki lehet választani, hogy cska egy adott szekcióba küldhessenek be cikkeket.

Előre is köszi a gyors segítséget ;)
maaaa

Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

ElőzőKövetkező

Vissza: Adminisztráció