atw.hu

atw.hu

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.04.15. 19:40

Erre a tárhelyre nem olyan egyszerű telepíteni a Joomla-t, de nem is lehetetlen feladat. Erre vállalkoztunk és az alábbiakban leírnám pár mondatban a menetét.
Regisztráció után az adatbázisnál UTF8-ra állítsuk az egybevetést. Ez lehet unicode, hungarian vagy general.
Töltsük fel a Joomla-t FTP kliens programmal. Javasolt a FileZilla nevű FTP kliens, hiszen ez nem veszi figyelembe a kis és nagybetűket, azaz az eredeti formába másolja fel tárhelyünkre.
Kezdjük el a telepítést.
Ne ijedjen meg senki, ha érdekes karaktereket olvashat telepítés folyamán. :) Nyugodtan folytassa!
A végén, a Joomla telepítésből ismert módon az installation mappár töröljük vagy nevezzük át.
FTP kliens programunkkal lépjünk a tárhelyre és nyissuk meg a következő fájlt:
/libraries/joomla/session/session.php

Ebben minden ini_set bejegyzés elé tegyünk egy @ karaktert, majd mentsük le a fájl.

Gondot szokott okozni a következő beállítás is ezen a tárhelyen. Ha nem így van módosítsuk a configuration.php megfelelő sorait:
Kód: Egész kijelölése
var $log_path = '/logs';
var $tmp_path = '/tmp';

Egyéb beállítások:
Kód: Egész kijelölése
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'localhost';
var $user = 'választott_név_regisztrációnál';
var $password = 'amit_regisztrációnál_megadtál';
var $db = 'választott_név_regisztrációnál';

Remélem, ez alapján mindenki tudja használni a Joomla-t a http://www.atw.hu ingyenes tárhelyen. ;)
Joomla Fan Club
joomlafan

Adott: 9 köszönetet
Kapott: 362 köszönetet

A következő fórumtag köszönte meg joomlafan hozzászólását:
maci

Re: atw.hu

HozzászólásSzerző: KumbaYOo » 2009.10.21. 14:38

Üdv!
Kezdő vagyok a joomlázásban és én is az atw-re regeltem!
Felmásoltam az ftp-re a joomla 1.5-öt. Aztán nem jött be a joomla telepítő varázsló, helyette hibaüzenetek fogadtak (warning és fatal error).
Az előző írás alapján az ini_set file-ok elé raktam egy @-ot, ez működik is de még így maradt mit javítani amit nem tudom h hogyan kell, ezek a következők:

Warning: import(/libraries/pattemplate/patTemplate.php): failed to open stream: No such file or directory in /libraries/loader.php on line 80

Warning: import(): Failed opening '/libraries/pattemplate/patTemplate.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /libraries/loader.php on line 80

Fatal error: Class jtemplate: Cannot inherit from undefined class pattemplate in /libraries/joomla/template/template.php on line 29

Ezekkel mi a teendő? A segítséget előre is köszönöm!
mail címem ha kell: balinnt@hotmail.com
KumbaYOo

Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.10.21. 19:12

Ezt a bejegyzést egy másik fórumon ma már olvastam csak ott nem mondják azt, amit én neked most.
Ha komoly weblapot szeretnél, akkor felejtsd el az ingyenes tárhelyet. Fizess elő, jobban jársz. Ajánlom a webdigital.hu, ahol igen kedvezőek a szolgáltatások és megfizethető.
Ingyenes tárhelyet nem ajánlok Magyarországon. Külföldön pl. bplaced.net, ami igen jó.
Szóval, Joomla 1.5 számára felejtsd el az atw-t.
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: KumbaYOo » 2009.10.22. 01:09

Köszönöm a tanácsot, de sikerült megoldanom egy kis kutatással! Idáig rendben működik!
KumbaYOo

Adott: 0 köszönetet

HozzászólásSzerző: joomlafan » 2009.10.22. 07:45

Ne örülj előre én azt mondom, ott soha nem működik majd megfelelően a jövőben. Ajánlom a Joomla-t minél előbb valami jobb ingyenes tárhelyre telepíteni, mert később sokkal többet fogsz vele szenvedni.
Joomla Fan Club
joomlafan

HozzászólásSzerző: dukato » 2010.04.01. 18:38

Sziasztok !
joomlafan !! csatlakozom az atw-s felvetésedhez !! Szerintem is messzemenőkig csakis kerülni kell őket, de még a fizetős szolgáltatásukat is. Ha szabad még ajánlanom szolgáltatót, amellé akit te is ajánlottál: www.abplusz.hu Én ott fizettem elő, nagyon gyorsan !! már két nap múlva kész volt tárhely, minden korlátlan !! és pár napra rá az átregisztrálás is meg volt. Nagyon segítőkészek mindennel és mondanom se kelljen ! a joomla telepítése zökkenőmentesen pillanatok alatt megvolt. Ajánlom őket az áruk miatt is.
dukato

Adott: 12 köszönetet

Vissza: Tárhelyek